Forside » Svømning » Holdoversigt – Svømning

Holdoversigt – Svømning

I.F. Centrum tilbyder følgende svømmehold.

PLASK OG LEG: Plask og leg er for børn fra 3 år til ca. 5-6 år. Det foregår i det lille bassin, dybde 0,90 cm – i 27° varmt vand på Nordvestbadet, og der er ingen forældre med i vandet. Det handler om tryghed for børnene. Gennem leg og tilvænningsøvelser lærer børnene det mest elementære omkring ophold i vandet og svømning. Legetid vil være en del af undervisningen.

BEGYNDER BØRN: Dette hold er for børn ca 5-8 år. Det foregår i den lave ende af det store bassin ca. 1,20 m på Nordvestbadet. Børnene har bælte på. Her træner vi bl.a. elementskift (eks. hop fra kanten), bevægelse i vandet, vejrtrækning og meget mere.

LET ØVEDE BØRN: Holdet er for børn ca 6-10 år, som skal lære at svømme og som er trygge ved vandet og det store bassin. De skal kunne lide at have hovedet under vandet, samt springe i vandet fra kanten. Undervisningen foregår i den lave ende af det store bassin ca. 1,20 m dybde på Nordvestbadet, og det foregår med bælte.

ØVEDE BØRN: Holdet er en fortsættelse af “Let øvede børn” for børn fra ca. 8-12 år. Det foregår i den dybe ende af det store bassin. ca. 4 m. dybde på Nordvestbadet. Der vil være meget svømme træning – hvor teknikkerne bliver korrigeret. Der er plads til individuel rettelse og der vil være plads til leg hver gang. Svømmeundervisningen foregår uden bælte.

AQUA JOGGING: Aqua jogging er motion for alle aldersgrupper, 13-99 år. Aqua Jogging er et godt alternativ til løb på landjord. Det er godt til optræning af idrætsskader, ryg problemer, overflødige kilo eller bare motion på en hyggelig og effektiv måde. Der bruges forskellige redskaber i forbindelse med træningen. Det foregår i den dybe ende af det store bassin. ca. 4 m. dybde på Nordvestbadet. Der kræves ingen svømmefærdigheder, da man har et speciel bælte på, som sørger for opdrift, mens man jogger.

VANDGYMNASTIK: Vandgymnastik er for voksne fra 18 år. Det er som navnet siger – gymnastik i vand. En god kombination af konditionstræning, styrketræning og wellness – det hele på én gang. Træningen foregår i varmt-vandsbassinnet på Nordvestbadet. Vandet er ca. 32° varmt, og man kan bunde i hele bassinnet. Alle kan være med.

FORÆLDRESVØMNING: Forældresvømning giver forældrene mulighed for at tage en svømmetur, mens børnene er til svømmeundervisning. Der er ingen instruktør på holdet. Det foregår i den dybe ende af det store bassin. ca. 4 m dybde på Nordvest svømmecenter samtidig med, at der er svømmeundervisning i den modsatte ende. Der er således kun 1/2 banelængde til rådighed, så men svømmer på langs og vender på midten.

Hvis du har spørgsmål til holdoversigten kan svømmeudvalget kontaktes på e-mail: svoemning_ifcentrum@outlook.dk